CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, March 24, 2009

Pesanan di terima.... :D


Salam semua..... sekolah dah bermula ni.... tp mood bermalas-malasan je.... ntah la.... saya tgk bukan saya je... masing2 macam ilang mood. knp ek? biarlah terungkai sendiri.

Sabtu ari tu Teh dtg dan bawak barang2 dari kampung yang sy mintak kirim kan... Teh (mak sepupu saya, pindah sini ikut suami dia yang ngajar kat SK Labang tidak lah jauh dari Sk Sg. Sengian ini...)

Antara barang2 itu adalah :

1) 2 pasang baju - saya just nak wat tukar kdg dh pening nak pusing baju yang 10 pasang tu....

2) 2 set buku Bacalah Anakku - saya beli untuk kegunaan kelas pemulihan saya, kat Bintulu ni susah sgt nak dpt buku ni....sy mtk Teh belikan utk saya.

3) Handbag Coach yang dah lama saya impikan - saya berimpian time kat IPIK lagi tgk Cik Wani nya hbag.... penah pinjam Cik Waninya... kali ni saya minta Apih bid kat Lelong. Com dapat laa dengan rega RM80 + shipping cost RM10. Mungkin yang compang camping ni dah out dated tp saya tk kira.... janji saya dapat bergaya ngan hbag itu (huhuhu kadang2 terpikir kat utan ni bukan saya guna pun.... selalu g skolah beg sandang merah tu laa yang sy angkut, time kuar bandar pun beg sandang tu laa yang melekat kat belakang...tk per ni dh ada Hbag baru ni saya ubah jadi feminine la lak.... huhuhuh)

4) Buku belajar solat & bola baling - untuk saya guna utk budak2 ni.... belajar solat tu niat nak ajar anak2 penan ni solat.... disamping tu kukuhkan ilmu saya sdiri.... :D

5) selebihnya...serunding, keropok segera, ikan bilis, sejadah, ikan kering, dan ada beberapa lagi....

huh.....

titik ek.... jiwa rasa berbalam.

13 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

wah..hepi ya dapat barang hhuhu...akak, org penan tu diorang islam eh?susah tak nak makan kat sana?

CaMaRPuTiH said...

cayok2 brg2 dr kg dah smp ek. moga ubat rindu mu walau tak seberapa. ala... x lama jek lg nk blkkan. sabo ek. layan jek balam2 tu.. kokan teman baik si balam2. hehehehe....

Yanmie said...

salam kak...

wah bnyknya barang kiriman tu yea...agak2 klu pos bape kena...ehehe..

narnia mat said...

besau la hbag tu...tp ok la mak datin kan...aku tgk masa dlm plastik tu xde la besau sgt...

Sufi Idany said...

Cukulet : a'ah milo epi tk terhingga.... yer penan kat tmpt akak ni islam tp islam pd nama je apapun akak try je laa yg termampu untuk anak2 penan ni.... mudah2an di mudahkanNYA.

Acha : mana ko th rindu aku tk seberapa.... huh!!! balam2 mmg my bestfrend dari dulu lagi selepas ko...hihihhi

Yan : ntah laa dulu awal2 dulu mak loong pos serunding n keropok dlam 1 kilo lebih kena RM9.50.... kalu byk mcm tu tk th la...ni seb bek Teh nak berhijrah ke sini.... :D

Narnia : frankly...aku suka nama mu ni.... eheeheh sumer org tahu aku kan ala2 datin... tok lama lagi kawan aku nok jadi tengku ampuan lak...heheheh...mudah2an yang.... my great wish to u dear...

amirul said...

Salam,
Wah! banyaknye barang... Selamat mengajo... jgn ilang2 mood...nanti murid2 hilang mood lagi susah... :)

Chekgu BaniHassim said...

jgn arr sedih2...
dah ade titipan dari ibu tu...okela tuh...

Kamsiah said...

berkenan la kat handbag tu...
kalau pompuan,pompuan la jugak..walau dah ada pun,tingin lagi..

chimera said...

hmmm selamat bergaya dgn handbag baru...

al-hussaini said...

jangan malas-malas yer...

rajin-rajin...hehe

kan dah ada barang baru tu...

Honey Bee said...

riangnya dia...mesti seronok dapat barang yang dikirim kan...tambah sorang lagi kawan kat sana...selalu makan kek lapis tak kat sana?

suara said...

Salam Idany...

Kiriman tanda sayang, kiriman tanda ingatan. Seronok dapat buah tangan dari kampung, kan?

Sufi Idany said...

Amirul : erm mood dah ok skang... alhamdulillah....

CkguBH : dah tk sedih laa cikgu.... sayang mama....

Kak Kam : erm btul tu kak...ppuan ni kat dlm utan pun still nak bergaya...nak vouge.... hihihihi nasib laa...

Abg Chime : dah bergaya abg.... vouge lagi u....

Husaini : alhamdulillah .... sumer dh ok skang ni...

Honey Bee : a'ah tambah sorang kawan yang penting ada sedara laa kat sini.... kalu ada pape bleh wat tmpat bergantung..... kan? erm tk penah mkn lagi kek lapis.... bintulu ni mahal sket.... yang biasa RM10 jd Rm18 tu tak beli lagi tu...dorg kata time raya br ada kek lapis yang btul2 best.

Kak Su : a'ah kak.... kiriman tanda sayang, tanda ingatan, tanda kasih seorang ibu.... terharu sebenarnya....

Bahasa dari jiwa

Aku tidak setegar mentari, megah terang menghias siang. Aku mungkin hanya sejalur pelangi yang menumpang cahayanya mentari selepas hujan berlalu. Aku berubah dalam pelbagai warna, merona ceria penawar buat yang berduka. Rasailah kehadiran ku ibarat kau menatap pelangi sesudah hujan di balik cerahnya sinar mentari.

*********************************************************

Jangan terlalu memuji jika dihati tak pernah memuja

*********************************************************