CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, March 9, 2009

Tempelan yang menyelamatkan...HIJAU tetap dihati.

Salam....
Saya cuba memenuhi permintaan beberapa rakan blogger agak kulit templates laman ini di tukar atas alasan ianya mengaburkan gambar-gambar yang saya upload kat sini. Saya fikir nak tukar templates baru, nak yang 3 kolum gitu tapi yang lecehnya saya perlu set up semuanya balik.... saya mencari jalan untuk tidak menghilangkan semuanya, Sis Azza kata kena save code itu ini begitu begini dan saya ni tidaklah begitu pandai untuk melakukannya.

Dan hari ni, setelah beberapa hari bertungkus lumus meng"google", men"surfing" mencari dan belajar even saya tetap tidak pandai untuk meng"save"kan semua layout b4 tukar templates baru, tapi saya jumpa macam mn untuk men"cover"kan templates pokok-pokok yang menganggu pemandangan mata banyak orang dengan menempelkan background di atasnya. Maka hasil nya seperti yang anda lihat sekarang..... jgn tanya saya kenapa hijau.... sebab saya memang gilakan hijau.... tak kira apa tonanya sekali pun asalkan ianya tetap rona hijau.... huhuhuhu.

Disinilah saya temui tempelan yang menyelamatkan dan mencantikkan sedikit laman ini.... sekalipun tiada lagi pokok-pokok hijau itu setelah tempelan ini berjaya, namun daun maple pada header yang Mr. Kreuger ciptakan itu menjadi penawar buat saya...

Cekgu BH, dan Acha ini untuk anda berdua yer..
.sebab korang berdualaa yang selalu mengomen pasal template aku
yang menggaburkan mata korang tuk melihat gambar-gambar kat laman aku ini....

8 comments:

Chekgu BaniHassim said...

samela kite...
aku pun gilekan hijau..

bukan parti berwarna hijau berbulan purnama itu...

this one is nice laa...

SHIMI said...

Salam.
memang lawa
kadangkala penghijrahan itu perlu

chimera said...

hmmm lebih mudah nak di baca...
hijau pun termasuk senarai warna kegemaran saya jugak...

Sufi Idany said...

Cekgu BH : Background ni credit tuk ko...semoga nyaman ko mata ko nnt....

Abg Shimi : sekadar pembaharuan utk keselesaan ramai.... Hijrah dengan hati dan bukannya emosi yang tidak berasas....

Abg Chimi : ooo jadi b4 pun abg menghadapi masalah yang sama ek ngan Cekgu BH n Acha.... sorry laa.... erm kita serupa... cintakan HIJAU yang damai.

CaMaRPuTiH said...

huh..lega sket mata aku nk nengok sumer gambo especially gambo aku ler! wakakaka...even dah biasa giler nengok corak ini tp okla tuk mata aku yg plg x suker bc entry ko dgn pokok2 mu itu. pokok sepatutnyer menyegarkan..tapi pokok mu itu..nape ek serabut jek? macam orgnyer ke? wakakaka... (senda-gurauan).

Sufi Idany said...

Acha : huhuhhu .... apapun aku dah legakan mata dan pemandangan mu.

Rashid said...

hijau.. nyaman & tenang.
Moga sufi idanypun sama.

Sufi Idany said...

Cikgu Rashid : Alhamdulillat makin tenang dan betah kat sini huhhu...

Bahasa dari jiwa

Aku tidak setegar mentari, megah terang menghias siang. Aku mungkin hanya sejalur pelangi yang menumpang cahayanya mentari selepas hujan berlalu. Aku berubah dalam pelbagai warna, merona ceria penawar buat yang berduka. Rasailah kehadiran ku ibarat kau menatap pelangi sesudah hujan di balik cerahnya sinar mentari.

*********************************************************

Jangan terlalu memuji jika dihati tak pernah memuja

*********************************************************