CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, December 20, 2008

Sarawak nantikan keringat daku.....


Salam all.....
Sarawak.... itu lah destinasi saya yang akan datang. Apa jua yang mendatang saya yakin inilah jalan terbaik yang Allah tetapkan untuk saya. Alhamdulillah. Saya pasti keringat saya nnt akan berharga di sana. Semuanya akan bernilai dan memberikan saya kepuasan dan ketenangan yang sewajarnya.

Family plak jenis tak kesah.... sumer mcm ok je bila saya bgth sy bakalan ke Sarawak cuma abg offer ty kalu2 saya tak nak pergi Sarawak dia nak ikhtiarkan.... dan hati saya tidak mahu saya tetap akan pergi.... mungkin sejauh di sudut hati ini yang saya impikan.... pergi sejauh yang boleh. ada kawan dgn sinisnya menempelak saya.... katanya ini kan pelarian saya.... saya tidak pernah lari... saya cuma ingin sst yang baru. mencari nafas dan cuba mencipta jalur kehidupan yang baru. ingin menjadi saya yang baru dengan aturan kehidupan yang baru....

buat kawan2 yang bakalan bersama2 saya nnt kita rempuh cabaran ini dengan kental jiwa. redha dan terima dengan hati yang terbuka. buat Cik Wani, saya masih bersama kamu, kawan2 sekelas yang bakalan bersama saya ke Sarawak ialah.... Shidah, Kak Laily, Zah, Ila, Ija, Along, Rezal, Firdaus, Yani & Wan (Sabah) yang lelain melata2 laa ada Pahang ada Selangor, ada KL...., sesapa yang akan ke Sarawak / Sabah.... jumpa kalian nnt. mungkin ada pertemuan antara kita.... mn th nnt kita akan berebut tmpt duduk dalam belon ke sana nnt? :) huhuhu....

credit to cikgu Ariep : mcm yang sy janji kan.... i dah joined ur club.... so ada no ahli tak or any fees for registration...? huhuhu...

tuk kak reen, kak azza, umi, and semua bloggers yang sentiasa bersama jejak saya ini, terima kasih kena tidak putus2 menyokong saya. Sokongan dan keyakinan kalian bagi saya sedikit kekuatan....

20 comments:

teratai_biru said...

ida..g luck kay kat sana nanti..

Chekgu BaniHassim said...

awak pon dah prepare for the news...
just face it...good luck...
pnjg lagi onak yg menanti di sane...

Blackdiamond Forever said...

Ida...jauhnyer posting...taku aku,aku pun bakal join KPLI..InsyaAllah kalo ada rezki...black n white tak dpt lagi, Nway..gud luck my fren..i'm going to miss u.. :((

AJ Style's said...

Salam,
hehehe..welcome to the club ye..

sarawak ok lah..dah moden..jangan gentar..

1st things jangan pk yang bukan2..saya dah laluinya..hahaha..

apa2pun tahniah!! walaupun dimana kita ditempatkan, jangan mengeluh kesat..ALLAH dah janjikan rezki dan keberkatan untuk kita..

kalau dapat area sibu or kapit or miri just let me know k..cuti raya cina leh hang out sesama..

jangan risau juga gaji anda akan lebih awal dr kawan2 di semenanjung..hahaha..

see u later..

selamat menjalankan tugaso

Redynne said...

Salam Ida..
Kemanapun kaki ida kan melangkah, akak sentiasa doakan yg t'baik utk ida..
Akak x penah smpai keseberang sana lagi. Manalah tau klu ati akak t'gerak nak kesana ke? Dpt le kita jumpa kejap sambil jln2 mkn angin..kn..kn? :)

*Wish u all the best sis.. luv u always..

Sufi Idany said...

Jue : terima kasih. jue pun sama nnt semoga semua baik n be a gud teacher.

Cekgu BH : yup saya tak rasa apa2 pun.... dah lama bersedia jd tk der kejutan pun... :D anyway thanks for the wish.

Mama Intan : Kangan sama kamu bangat laa mama intan... jom laa join to the club... erm dh beranak 3 ko ek.... thniah.... tk sangka bleh contact2 ko lagi.... gud luck to u too.

Cikgu Ariep : dah selamat pun join ur club eheheh.... sy maintain jer.... erm nnt apa2 will let u know... huhhu... mn th kan bleh hangput sesama.... pasti besh kan? anyway thanks for da wish.

Kak Reen : terima kasih sgt2. akak tetap kakak ida smpai bila2 selagi hayat di kandung badan..... selagi nafas ini milik ida.... :D take care sis.

i-chimera said...

tahniah ida... dah jadi pendidik.. rezeki dah Allah tetapkan kat sana... biasakan diri, lambat-laun seronoklah... best apa dpt jln jauh-jauh... jauh berjalan luas pemandangan, byklah pengalaman (penatlah badan - kih kih kih)... tahnia sekali lagi... jaga diri elok2 kat tempat org...

Azwani Shaari said...

No such word to describe.. sapa ada bahu lebih nak pinjaaammmmmmmm :((

neway kak ida, jumpa kat sana..

Mummy Cool said...

dimana sahaja idany berada.. doa mummy senantiasa bersama idany, semuga idany tabah dan tenang walaupun dimana mana juga...

Sufi Idany said...

Abg Chime : Terima kasih untuk sokongan ini. ida sememangnya sudah lama bersedia utk ini jadi semua ok2 saja. erm jauh berjalan luas pengalamannya. semoga semua manis2 belaka kan.... thx again. doakan ida jadi guru yang bagus.

Cik Wani : Redha dan terima dengan hati terbuka. semua ni ada hikmah yang terelindung dan kita tidak tahu hakikatnya itu. i'll lend u my shoulder to u cry on. see u then... be strong k.

Mummy : terima kasih byk tuk sokongan dan dorongan mummy tuk ida...semoga semua ynag terbaik tuk titipan perjalanan saya yang akan datang.... amin.

UnGu VioLeT said...

wow.. bestnye kak.. nak gie sarawak erk.. have a nice time sis!!

Sufi Idany said...

Mar : jom mar join akak ke sarawak..... chaiyok2!! huhuhu

SHIMI said...

selamat bertukar ke bumi kenyalang. Kenapa la semenjak 2 menjak ni banyak betul cikgu2 yang ditukarkan ke Malaysia Timur.
Pesanan, walaupun ia jauh, hati mungkin sedikit terdetik untuk tidak ke sana. Percayalah, rezeki itu ada dimana-mana. Tempat yang tidak mahu orang pergi itulah yang akan menjadi lubuk rezeki kita. Moga selamat dan janganlupa update blog

Ad Rifza said...

Alhamdulillah juga suatu perjalanan dalam kerjaya Ida sudah bermula..Suatu perjalanan yg akan membawa dan memberikan seribu satu macam pengalaman kpd Ida kerana pengalaman itu hanya akan didapati oleh insan yang terpilih...tahniah dan gud luck..semoga semangat dan keringatmu yang tersedia dan berkobar2 itu akan dapat dipersembahkan dengan baik bila disana nanti..Jika peluang itu ada untuk menulis teruskan tulisan anda..Indah blog ini sepi tanpa penyataan tulisan anda..

Qasih said...

tiap jejak yang ditinggalkan di sini.. jadikan ia sebagai kekuatan.

tiap langkah yang diatur di sana.. jadikan ia sebagai permulaan pada satu destinasi..

..dan segala amanah yang tergalas itu peganglah ia dengan rasa cinta yang mendalam. InsyaAllah.. segalanya akan kelihatan mudah...

Senjahati said...

Tahniah & Selamat menabur bakti di bumi Sarawak :)

cendawanintim said...

tempat baru ngan fokus yang baru...

jaga diri...

en_me said...

good luck my dear.. forget me not.. salammmmz

Sufi Idany said...

Abg Shimi : sy bukan bertukar laa bg nak posting ke sana.... doa2 laa moga tmpt sy nnt ada internet coverage bleh ber bloging lagi.... :D

Ad : terima kasih ya.... pasti ada kerinduan yang terdetik di hati tatkala jasad terbang merentasi laut china selatan.... huhuhu arap2 ada peluang tuk sy terus menulis kat sini.... agak2 ada ke yang akan merindu?

Qasih : terima kasih... semoga langkah ini penuh rahmat....

Senjahati : syukran ukhti....

Kak Cend : insyaAllah semuanya bakalan menjadi baru utk saya....

En Me : thanks yer dear ME.... :D

@LiYaNNuaR said...

perrghhh... jauh tu... jgn lupakan daku ye yanggg...

moga tabah hadapi segalanya... amin!

Bahasa dari jiwa

Aku tidak setegar mentari, megah terang menghias siang. Aku mungkin hanya sejalur pelangi yang menumpang cahayanya mentari selepas hujan berlalu. Aku berubah dalam pelbagai warna, merona ceria penawar buat yang berduka. Rasailah kehadiran ku ibarat kau menatap pelangi sesudah hujan di balik cerahnya sinar mentari.

*********************************************************

Jangan terlalu memuji jika dihati tak pernah memuja

*********************************************************