CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, October 30, 2008

Semuanya dalam satu..... :-)

Salam tuk semua.....
saya mmg tak leh nak tahan diri saya dari terus memblog walau tuk tempoh 1 minggu.... godaan tenet ni mmg melampau laa.... hihihihihi... (saya yang memilihnya). Saya rasa dunia saya kosong dan sunyi tanpa terus menelusuri denai-denai dan lorong-lorong kehidupan melalui teratak kawan2 kat dunia blog-memblog ni.... dalam tangis saya mampu ukirkan senyuman, dengan senyum saya ketagihkan sedikit kedamaian dan ketenangan.


last week DirFara jerit kat shoutbox saya suh amik award, dah amik nak laa kena tempekkan.... jadi sebagai tanda TERIMA KASIH dan PENGHARGAAN saya atas sokongan kwn2 saya tampilkan award yang cute yang saya dapat....
tarraa...... istimewa dari DirFara. Thanks a lot DirFara.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Hujung minggu yang panjang di campur tolak ngan cuti Deepavali saya habiskan dgn aktiviti "menstudykan" diri.... huhuhu berselerak bahan2 ilmiah. huhuhuh... ntah laa mcm tak study jer sy ni. bila dah lama2 otak tak di kerah utk exam rasa beratnya nak mengingat. Doa kan saya yer..... exam lagi 3 ari ni.....

Abis citer pasal study2 nih....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ada episod yang saya patut salahkan diri saya dan sememangnya saya yang bersalah. kawan2 dah nasihatkan saya jgn teruskan tp saya tak pernah hiraukan.... saya fikir saya mampu untuk kawal hati saya sbb saya tahu semua itu tiada penghujungnya. tapi hakikatnya saya tipu diri saya dan menafikan semuanya. jadi utk menyelamatkan jiwa dan hati saya yang rapuh ini.... saya amik tekad dan keputusan ini kerana ianya tidak akan merubah apa-apa.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:-D dan ini lak episod tag-mengetag, Abg Chime yang bagi, terima kasih kerana saya rasa diri di hargai bila kena tag2 ni.... at least ada org igt dan tahu kewujudan Sufi Idany... hehehe... jadi sebagai penghargaan balas saya siapkan tugasan ini dengan penuh rela.....

[1] Bekas kekasih saya adalah :
Seorang cikgu.... cerita ini hampir 8 tahun berlalu. saya damai dan sedikit tenang bersamanya, dia yang byk pulihkan semangat saya tp.... semuanya hanya salah faham semata...

[2] Saya sedang mendengar :
Bunyi yang terhasil dari bilik air Kak Fin2 sedang laundry kot.... bunyi kunci umah (ja nak kuar g IPGM IK....), bunyi deru kenderaan dari luar umah.... juga saya sedang mendengar HotFM am crew @ 8tv... byk lagi....nak kena list ke? ...

[3]Mungkin saya patut :
Gunakan sisa2 masa yang ada untuk lebihkan study.... huhuhu

[4]Saya suka :
Mengelamun dan hilang dalam dunia saya sendiri....(saya bukan Autisme tau) :-D, saya suka beli buku ilmiah tp jarang habiskan pembacaannya...., suka masak, suka bertenet, suka duit, suka bila saya dah slim sket compared b4, suka bila tgk kawan2 gembira dengan kehadiran saya (betul ke hah?), byk laa benda yang sy suka....bla...bla...bla...

[5]Sahabat-sahabat baik saya :
Acha - satu2 nya kepunyaan saya, paling dekat di hati saya. jgn lak kawan2 lain berkecil hati ye.... anda semua permata di jiwa saya tanpa kalian kelam laa jalan kehidupan saya.... antara sahabat yang hampir dengan hati saya.... Nani, Farrah, Huda, Cik Wani, Ja, Asrul, My Puteri (cousin saya ni)...saya senang bercerita dengan anda....

[6]Saya tak paham :
Kenapa adanya penipuan?

[7] Saya kehilangan :
Jam tangan Elle kesayangan saya....sampai ari ni tak jumpa2.... (Hadiah saya utk diri sendiri sempena beday ke 26) ngam-ngam 2 thn bersama...

[8] Ramai yang berkata :
Saya ni nmpk ganas tapi jiwa saya lembut...cik wani kata saya ni fragile sgt2. dulu acha pun cakap... "emosi laa ko ni da". ada gak yang cakap.... saya ni baik hati....(yer ker?) ntah laa apapun interpretasi orang pada saya semua tu dari penilaian masing2.... ambillah hak anda untuk menilai saya....

[9] Makna nama saya :
Cahaya Petunjuk....

[10] Cinta itu adalah:
Sepatutnya damai dan menenangkan..... hadir tanpa syarat dan tidak dengan paksaan.... putih seputih salju, indah seindah warna pelangi....

[11] Di suatu tempat, seseorang sedang :
Siapakah sesorang itu?

[12] Saya akan cuba :
Jadi anak yang bertanggungjawab, sahabat yang disenangi, Cikgu Pemulihan yang bagus dan saya teringin nak jadi ..... (tak nak abihkan.... malu lak tetiba)

[13] Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Tiada akhirnya....

[14] Telefon bimbit saya :
Nokia 2nd hand.... saya beli dengan rega RM150.

[15] Bila saya terjaga dari tidur :
erm.... Alhamdulillah masih bernafas dan di beri peluang utk hirup oksigen Allah SWT. masih mampu untuk bangun dan bergerak di bumi pinjaman ini....

[16] Saya paling meluat apabila :
Ada orang yang bodoh sombong, pentingkan diri sendiri, kedekut (mcm itik kering), bla... bla... bla...

[17] Pesta/Parti adalah :
Membazir

[18]Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
Suka tgk kecomelan kucing tp saya alah padanya....

[19]Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
ntah la.... tgh pk nih... ??????

[20]Hari ini :
Hari Khamis

[21]Malam ini saya akan :
Sambung discussion dengan housemate tuk Paper IP.... kak fin2, cik wani, ja & reza.

[22]Esok pula saya akan :
Bangun pg mcm biasa, rutin yang biasa.... n sambung study laa apa lagi.... exam lagi 3 ari woo...

[23]Saya betul2 inginkan :
Ketenangan dan kedamaian bila hati mendesahkan lagu gundah...

[24]Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
Tak tengok cermin lagi pagi ni....

[25]Pusat membeli-belah atau arked permainan :
erm.... suka window shopping sbb sy masih ngak punya wang yang byk utk di leburkan.... kalu sikit2 tu ada gak.... dulu shopping mall tempat utk sy ilangkan tension bila berjalan tanpa henti dan memerhati tingkah manusia lain....

[26]Makanan Barat atau Jepun :
Apa ek? paling2 pun steak, yang jenis chop2 kat belakang tu.... tu je laa kot... spagetti, macaroni.... barat gak kan ?

[27]Bilik yang terang atau gelap :
Tak kesah laa gelap ke terang.... kalu malam gelap laa.

[28]Makanan segera adalah :
Instant Mee... mlm tadi baru mkn mee maggi ngan cik wani.... thanks cik wani sebab dia sudi buatkan saya mee maggi.

[29]Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
Bye.... (frankly saya tak suka word ni...)

[30] Adakah anda ingin panjangkan TAG ini??
Nak laa kot... alang2 kan.... just tuk memeriahkan suasana... saya ingin panjangkan kepada.... :
*Cik Wani**Ustaz Hafizan***Shimi****Kak Nordee*****Redynne******Sis Azza*******Cikgu Rashid & ********DirFara... (jgn marah ek... sekadar suka2)

(31) Sudahkah anda menunaikan kewajipan anda sebagai seorang Islam hari ni?
Alhamdulillah.... usai sudah....

[32] Bila kali terakhir anda cium mak & ayah korang?
Time raya ari tu.... alhamdulillah...

[33] Sudahkah anda korek hidung pada hari ni?
Erm..... ntah laa, dah ke blum hah ? :-) blum laa sayang.....

Alhamdulillah...selesai sudah tugasan ini.....

6 comments:

nordee said...

maksud nama akak pun cahaya petunjuk

..ntah2 nama kita sama tak? hehe

Azwani Shaari said...

Kak Ida memelihara hantu bernama Hantu Rajin.. Hantu Rajin menyebabkan Kak Ida rajin study.. Waaaaa, guwa x abih study lagik kak.. Camno nak exam ni.. huhuhu

Sufi Idany said...

Salam....

Kak Nordee:
erm yer ke? kalu gitu kita berkongsi nama yang sama sis.... tapi kita berbeza kot....huhuuu yang sama mungkin kita sama2 cikgu... yer dak?

Cik Wani :
ahahah...mcm2 antu laa wani bagi kat kak ida kan? ari tu antu kuat bila kuat jalan n tk tdo mlm ni... lak antu rajin....tk per2 antu rajin antu yang positif sifatnya....

Eazy Izzuddin said...

salam singgah....
wah mesti besh dpt tag..ehe

teratai_biru said...

bagus..bagus..bc buku mok song sang...jgn samapi tersongsang ilmu dah ek...

Sufi Idany said...

Salam....
Izzudin :
terima kasih jegunk2 blog akak ni.... nak kena tag ke? kalu sudi sila laa jawab tag akak tu...tk der salahnya dik.... nt link ek...

Teratai biru : ekeleh... dh ekau baca buku apa kalu tk baca Mok Soon Sang tuh.... Jue... Gud Luck then..

Bahasa dari jiwa

Aku tidak setegar mentari, megah terang menghias siang. Aku mungkin hanya sejalur pelangi yang menumpang cahayanya mentari selepas hujan berlalu. Aku berubah dalam pelbagai warna, merona ceria penawar buat yang berduka. Rasailah kehadiran ku ibarat kau menatap pelangi sesudah hujan di balik cerahnya sinar mentari.

*********************************************************

Jangan terlalu memuji jika dihati tak pernah memuja

*********************************************************